Legume și leguminoase

Chifteluțe de zucchini,praz, ciuperci în sos de mărar

februarie 4, 2021

Astăzi, Andreea de la Bucătărie în culori vă propune o variantă de chifteluțe cu legume și un delicios sos de mărar. Mai multe rețete de la ei gătiți aici și aici.

Ingrediente:

  • 1 zucchini ras pe razatoarea mare
  • Jumatate din partea alba dintr-un praz tocata marunt
  • 3-4 ciuperci pleurotus medii maruntite la robot
  • 2 catei de usturoi rasi
  • O lg de parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 lg pline de pesmet
  • 3 lg de faina de ovaz
  • Un praf de sare si piper (2+)

Sosul de marar:

  • 1 catel de usturoi
  • O mana de marar
  • 100 ml de smantana proaspata lichida laptaria
  • 50 ml de lapte
  • 2 lgt faina de ovaz
  • Un praf de sare si piper (2+)

Cum am procedat:

  • Pentru chiftelute am amestecat toate ingredientele si le-am format cu mainile unse de ulei de masline, le-am pus intr-o tava cu hartie de copt si le-am bagat la cuptor 20-25 de minute pana s-au rumenit.
  • Pentru sos am inabusit usturoiul tocat si mararul dupa care am adaugat smantana amestecata cu cele doua lingurite de faina de ovaz,laptele, sarea si piperul si am lasat pe foc pana a devenit un sos cremos( cateva minute).
  • Dupa ce au fost gata chiftelutele le-am adaugat in sosul cremos.”

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Andreea Ambroze martie 27, 2021 at 11:35 am

    Buna!
    La ce temperatura se coc chiftelutele?
    Multumesc!

    • Reply Simona mai 16, 2021 at 11:05 am

      La 180*!🤗

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.