Carne, pește sau fructe de mare

Ostropel de pui

octombrie 26, 2020
Ne gândeam la un preparat cu mult fier, dar totuși aromat și tradițional. Așa a luat naștere invitația de astăzi pentru Miha și a ei rețetă de ostropel de pui.

„Ostropel de pui – un preparat tradițional, un preparat pe care l-am adorat întreaga copilărie și pe care i-l ceream mereu bunicii mele.
Ingrediente:
– 4 pulpe dezosate
– 2 cepe mici
– Usturoi, după pofta inimii
– 2 ardei kapia ( eu am folosit roșu și galben)
– Suc de roșii
– Pătrunjel proaspăt
Cum am procedat:
– Am tăiat pulpele în cubulețe și le-am dat în clocot. Am schimbat apoi apa, am adăugat ceapa, usturoiul, ardeii și sucul de roșii și am pus la foc mic, pentru 30-40’. La final, am adăugat pătrunjelul proaspăt și-am băgat la burtică.
Pentru mămăliguță:
– Am fiert aproximativ 500ml apă, apoi am adăugat aproximativ 150g mălai, în ploaie, mestecând continuu. La final, am adăugat și un cubuleț de unt (el este opțional).
Preparatul perfect, pentru o zi de toamnă mohorâtă!
Poftă bună!”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.