Cereale, pseudocereale și derivate

Covrigi “pitzzosi”

octombrie 22, 2020

Astăzi, Andreea de la Bucătărie în culori a ales pentru voi un preparat colorat, cu gust iubit de către cei cărora le place pizza. Alte preparatele de la ei găsiți pe facebook aici sau pe instagram aici.

„Sunt mega pufosi,se topesc in gura si au topping de pizza…ce sa mai curcubeu pe cerul gurii,unde mai pui ca sunt si o alternativa de masa in deplasare!

Covrigi
– 300 gr faina 650
– 5 gr drojdie uscata
– 30gr unt topit
– O cana cu apa calduta
– O lingurita miere certificata (1+)
Topping
– O cana sos de rosii de casa
– 3 linguri pasta de ardei de casa
– 2 catei de usturoi rasi marunt
– O lingurita de ulei de masline
– Oregano,patrunjel uscat
– Rosii cherry taiate cubulete
– Ardei gras cubulete
– Mozzarella rasa
Cum am procedat
– Am amestecat apa cu drojdia si mierea si am lasat vreo 5 min dupa care am amestecat toate ingredientele pana am obtinut aluatul dar am mai presarat putina faina cand am framantat pana nu a mai fost aluatul lipicios.
– Aluatul a fost lasat la dospit o ora dupa care l-am taiat in 8 bucati egale din care am format covrigii pe care i-am mai lasat inca 20-25 de minute la dospit pentru ca i-am vrut mai pufosi.
– Am pus ingredientele pregatite ca si topping deasupra covrigilor si i-am bagat vreo 25 -30 de minutela cuptor (aproximativ).
– Cand i-am scos am mai ras putina mozzarella.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.