Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Tartă cu pere și migdale

octombrie 7, 2020

Nu știu vouă ce vă spune ideea de „bucătărie în culori”, dar eu merg cu gândul alături de Andreea, mămica din spatele unor preparate delicioase, baby-friendly.  Pe Andreea și bucătăria ei în culori o găsiți pe facebook aici și pe instagram aici. Vă spunem noi, are preparate atât de delicioase încât o parte din ele apar de astăzi și în căsuța Mybabyfood.

”Ne plac tare mult tartele si mi se pare ca se potrivesc de minune cu perioada asta din an, parca e un preparat usor tomnatic. Am primit niste pere delicioase de livada cu care m-am jucat putin si a iesit minunatia asta delicioasa!

Ingrediente pentru aluat
  • 250 gr de faina 650
  • 85 gr de unt rece
  • 1 lingurita de sirop de curmale
  • 11-12 linguri de apa rece (de la frigider)
Ingrediente pentru compozitie
  • 4-5 pere (mai micute) taiate feliute subtiri
  • 3 linguri de fulgi de migdale
  • 1 lingura de gris
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de sirop de curmale
Cum am procedat
  • Pentru aluat am amestecat faina cu bucatile de unt rece pana am obtinut un aluat nisipos dupa care am adaugat apa si siropul de curmale. Am format tot aluatul intr-o bila si l-am bagat la frigider cel putin jumatate de ora timp in care am pregatit compozitia.
  • Pentru compozitie am incalzit putin intr-o tigaie toate ingredientele (mai putin una din lingurile de fulgi de migdale) pentru cateva minunte sa se mai absoarba din zeama perelor (ale mele au fost foarte zemoase).
  • Dupa ce a stat la rece aluatul l-am intins si l-am pus intr-o tava de tarta tapetata cu hartie de copt(pastrand o mica parte pentru formele se deasupra), am mai presarat putin gris deasupra,am turnat compozitia,am presarat lingura ramasa de fulgi de migdalele, am pus formele de deasupra si le-am uns cu un ou batut.
  • A stat la cuptor pana a devenit aurie,aproximativ 30-35 de minute.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.