Cu carne/peste

Chiftelute din peste cu sos dulce

aprilie 7, 2021

Dupa multa vreme, fetita mea a mancat carne. Bine, bucuria nu a fost de lunga durata, dar trebuie sa o evidentiez…cine stie cand mai vad eu asa minune. I-am gatit pestele sub forma de chiftelute pe care le-a papat aproape toate. Toate din farfurie, bineinteles. ­čÖé

Ingrediente:

Chiftelute

  • 100 gr peste tocat la cutit marunt
  • 1 cartof si jumatate fierti (albi)
  • 1 bucata cartof dulce fiert
  • cateva fire de marar
  • 1 ou potrivit
  • cca 2 lg pesmet
  • 1 catel usturoi ras

Sos

  • 1 mar mare 
  • 1 morcov
  • 300 gr rosii
  • 1 lgita busuioc uscat
  • 1 catel usturoi
  • 1 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am amestecat pestele impreuna cu cartofii pasati la furculita, mai mare, mararul tocat, pesmetul, usturoiul ras si oul  si am format chiftelutele
  • am copt chiftelutele in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20′
  • pentru sos, am pus marul, morcovul si usturoiul in chopper si am maruntit, dupa care le-am inabusit in lg de ulei si putina apa, alaturi de busuiocul uscat
  • am maruntit si rosiile si le-am adaugat si pe ele peste restul de ingrediente din tigaie si am gatit pana cand totul a devenit o pasta groasa
  • am pus pasta in chopper si am vajait minunatul pana cand am obtinut un sos gros
  • am pus din nou sosul in tigaie, am adaugat chiftelutele si am gatit 5′ pe foc mic, cat sa se imbine gusturile
  • am servit chiftelutele in sos cu un piure din cartof, morcov si broccoli

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.