Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Chec savuros

februarie 20, 2021

Pentru cina, voiam ceva cu salata. Am cumparat niste ardei grasi din aia rosii si frumosi, ii vedeam doar salata. Sotul mi-a propus sa taie ingredientele pentru “umplutura checului”, copilul s-a oferit sa le “arunce”’in bolul robotui, eu sa pornesc cuptorul….deci, chec sa fie! Si chec aperitiv, savuros a fost!

Cum inca nu am baterii la cantar, am folosit un prieten de nadeje, acelasi pahar de apa. Prietenul la nevoie se cunoaste si s-a vazut in ultimele zile…dragul de el!

Ingrediente:

  • 2 pahare si jumatate faina tip 550
  • 3/4 pahar ulei presat la rece (am folosit de floarea soarelui)
  • 3/4 pahar lapte (vegetal sau animal) 
  • 3 oua
  • 2 lgite praf de copt
  • aditional: masline verzi, kalamata, rosii deshidratate, cateva nuci, cateva merisoare, branza de carpra
  • topping: seminte de mac

Cum am procedat:

  • am amestecat faina, praful de copt, laptele, uleiul si ouale
  • am adaugat maslinele, rosiile tocate, nucile maruntite grosier (maruntite bine pentru cei mici), merisoarele taiate in 2 (erau cam mari) si branza maruntita si am omogenizat cu o lingura
  • am turnat in forma de copt tapetata cu o foaie de copt (e un aluat gros, curge greu) si am adaugat seminte de mac deasupra
  • am copt in cuptorul bine preincalzit la 180 grade, 35’
  • se feliaza doar dupa racire
  • am servit la cina cu salatat de ardei grasi si ceapa 😀

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.