Legume și leguminoase Patiserie

Clătită daneză cu legume

februarie 15, 2021

De cand am facut-o prima data, a intrat in casa noastra si nu a mai iesit. E prezenta in gandurile mele, ale copilului, ale sotului. Ne urmareste si ne chinuie. Dar nu-i nimic! Se face atat de usor, incat chinul e de scurta durata, iar burticile noastre sunt mega-satisfacute! Copilul e capabil sa manance la toate mesele clatita asta uriasa, clatitoaie cum ii spune ea.

Ingrediente: (2 portii)

  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 150 gr lapte integral (vegetal in caz de aplv)
  • 1 lgita ierburi uscate (oregano, busuioc, cimbru, etc)
  • 1 lgita unt sau ulei de rapita presat la rece (alt ulei de calitate)
  • topping: cateva rosii cherry, ceapa verde, masline verzi/kalamata (la alegere)

Cum am procedat:

  • am inceput cu preincalzirea cuptorului la 220 gr
  • dupa 5’ am introdus un vas de ceramica (20-22cm dia) si l-am lasat sa se incalzeasca bine
  • in vasul unui blender sau un bol obisnuit, am amestecat ouale, laptele, faina si ierburile
  • odata bine incalzit vasul, l-am scos, l-am uns cu unt (ulei) si am turnat compozitia
  • am reintrodus vasul in cuptor pentru 25’ si am asteptat minunea sa creasca, tot la 220 grade
  • cat s-a copt clatita, am tocat rosiile, ceapa, maslinele
  • dupa ce am scos clatita din cuptor, am lasat-o sa se racoreasca si am adaugat topping-ul
  • am servit cu pofta muuuulta!

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.