Cu carne/peste Legume Supe

Ciorba de strut cu legume

ianuarie 23, 2021

In mini vacanta de Craciun am fost la bunici, in Alba. Din dorinta de a scoate copiii in aer liber, dar si de a mai vedea si invata diverse lucruri despre tot ce ne-nconjoara, am hotarat sa dam o fuga la o ferma de struti din apropiere. Am sunat, am aflat ca putem merge in vizita, asa ca hopa sus in “macina” si directia “Sebes”.

Odata ajunsi la Ograda cu Struti, am dat peste o doamna draguta, care ne-a facut turul fermei si ne-a povestit cate ceva despre pasarile uriase pe care le creste in “ograda”. De la alimentatia strutilor, fara hormoni sau alte substante care sa le forteze cresterea, pana la beneficiile oferite de consumul carnii. Am aflat ca aceasta are un continut semnificativ de fier, lucru tradat si de culoarea rosiatica a acesteia, similara carnii de vita, este bogata in acizi grasi si Omega 3, este saraca in colesterol si mai contine si minunatele B12 si B6, atat de binevenite atunci cand vine vorba de buna dezvoltare a sistemului nervos.

Am cumparat cate ceva din vitrina cu preparate ale Ogradei, fiInd extrem de curioasa de gustul si textura carni. Pai si daca ne place, cum facem? Cica e simplu: carnea poate fi achizitionata si online!🥳🥳🥳 Hai ca-i bine!

Printre preparatele achizitionate de acolo au fost si niste gaturi de strut. Am mers pe mana mamei❤️, care ne-a pregatit din cateva bucati o ciorbita delicioasa, doldora de legume!

Ingrediente:

  • 5 bucati de gat de strut
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 cartof
  • optional, un praf de sare (2+)
  • zeama de la jumatate lamaie
  • patrunjel proaspat taiat

Cum am procedat:

  • am pus la fiert 3l de apa, intr-o cratita. Cand a inceput sa dea in clocot, am adaugat carnea si am lasat-o sa fiarba pentru aproximativ 15’, timp in care am adunat spuma formata deasupra apei, de aproximativ 2-3x. Am adaugat ceapa maruntita si am continuat fierberea la foc mic, pentru inca aproximativ 20-30’ (cand carnea aproape a fost gatita). Am adaugat restul legumelor si am continuat fierberea pana cand toate legumele au fost gatite, timp in care se va finaliza si gatirea carnii. La sfarsit, am adaugat un praf de sare (2+), zeama de la o jumatate de lamaie si o mana de patrunjel proaspat taiat. Lamaia si patrunjelul, surse de vitamina C, vor “incuraja” buna absorbtie a fierului din carnita. Daca tot il are, de ce sa nu-l si valorificam maxim?
  • gustul? Ei bine, gustul este o combinatie intre carnea de curcan si cea de vita. Parerea mea!😀. E o carne gustoasa si totusi frageda, avand in vedere ca se aseamana foarte mult cu carnea de vita. Ne-a convins!😋

Sa avem copilasi sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.