Patiserie

Chifle pufoase din cartof dulce si fulgi de ceapa

ianuarie 18, 2021

Din dorința de a recicla niste piure din cartof dulce, au apărut niste chifle pufoase, extreeem de bune! Faina, fulgi de ceapa deshidratata, olecuta lăptic, un ou si mult drag!

Ingrediente:

  • 330 gr faina 550 (cantitatea poate sa difere in funcție de cât de moale/lichid este piureul vostru din cartof) + faina de lucru
  • 100 gr piure de cartof dulce (puteți folosi si cartof fiert sau copt, cu mențiunea ca se poate sa difere cantitatea de faina necesară)
  • 1 ou
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • 180 ml lapte integral
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurița fulgi de ceapa deshidratata
  • o lingurița miere certificata (1+)
  • optional, un praf sare (2+)

Cum am procedat:

  • am început cu activarea drojdiei, in 50 ml din cantitatea de lapte (călduț sa fie), alături de lingurița de miere – 15’
  • in restul laptelui călduț am pus fulgii de ceapa deshidratata, sa se înmoaie puțin, apoi l-am lăsat si pe el deoparte 15’, cât am așteptat activarea drojdiei. După cele 15’, am adăugat uleiul, oul, piureul si amestecul de lapte cu drojdie.
  • am pus faina in vasul robotului de bucatarie, am adăugat compoziția lichida obținută mai sus si am început framantarea, pentru aproximativ 5’. Aluatul obținut este unul elastic, lipicios. Nu mai adăugați faina pentru a continua framantarea, ci turnați aluatul pe blatul de bucatarie, pudrat cu faina. Este important ca aluatul sa cât mai moale, pentru a obține niste chifle moi si pufoase. Faina presărată pe blat m-a ajutat sa strâng aluatul intr-o bila. Dacă aluatul încă se lipește de blat, mai puneți putina faina. Am sărit peste cel de-ai doilea timp de dospit si bine am făcut! Am împărțit aluatul in 5 bile, le-am mai frământat ușor cu mâna, dându-le o forma rotundă si le-am pus direct in tava de copt! Acolo le-am uitat la dospit, aproximativ 30’, cât si-au dublat volumul.
  • odata crescute, le-am uns cu ou bătut (nu le ungeți cu ou decât inainte de a le introduce in cuptor), am presărat niste semințe si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*, pentru aprimativ 30’.
  • se puteți servi ca atare sau alături de o crema tartinabila. Noi le-am papam cu unt de caju Rawckers!

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.