Miss Branzica

Cheese choux

ianuarie 15, 2021

Ultima zi de concediu! Si chef de ceva “sarat”, gustos si rapid de facut! Asa ca, m-am pus pe experimentat! Noroc ca mi-a iesit si n-a fost nevoie sa trimit pe drumul pribegiei niste ingredinete nevinovate!

Ingrediente:

  • 180 ml apa
  • 50 gr unt gras
  • 100 gr faina 550
  • 2 oua – la temperatura camerei*
  • 100 gr cheddar ras (1+)
  • optional: un praf de sare (2+)
  • tot optional: rosii deshidratate, pastrate in ulei de masline

*daca va grabiti, puteti incalzi rapid ouale punandu-le intr-un recipient in care ati turnat in prealabil apa calduta

Cum am procedat:

  • am pus apa impreuna cu untul pe foc si am asteptat sa ajunga compozitia in apropierea punctului de fierbere, moment in care am adaugat intreaga cantitate de faina. Am amestecat pana cand aluatul format a inceput sa se desprinda de pe peretii vasului. Am luat cratita de pe foc si am lasat-o deoparte, sa se odihneasca putin compozitia, strict cat am razuit cheddar-ul, aproximativ 2-3’. Apoi, am adaugat primul ou in compozitie si am amestecat continuu, pana cand acesta a fost incorporat complet. Am procedat astfel si cu cel de-al doilea ou, apoi am adaugat branza. In jumatate de compozitie am adaugat niste rosii deshidratate, maruntite.
  • am turnat aluatul intr-un pos si l-am repartizat in tava de copt, sub forma unor gramajoare neregulate, altele mai tuguiate, altele mai “potolite”😅. Daca tot s-ar fi putut sa nu iasa, macar sa nu ma omor cu aspectul!🤣.
  • le-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/20’.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.