Dulcegarii Patiserie

Prajitură cu banane “back to school”

ianuarie 10, 2021

Dupa vacanta si o perioada in care scolile au fost inchise, copilasii se reintorc la scoli. Eu sunt “pro” scoli deschise, invatamantul online nu este o solutie prea buna pentru ei sau pentru parinti, avand in vedere ca nu multi parinti au resursele materiale si cunostintele pentru a se transforma in educatori. Respect profesorii pentru rabdare, pentru talent si, mai ales, pentru capacitatile lor de a se face auziti. Locuim in Luxembourg, iar fetitei mele atata i-a fost dor de copilasi si de doamne. 😘

In fine, revenirea la scoala inseamna si pachetelul zilnic. E un stres zilnic, dar necesar. Prefer sa pregatesc pachetelul decat sa ma transform in educator/profesor. Nu pentru ca nu imi place sa fac asta cu copilul meu, facem zeci de activitati, dar nu stiu sa fac lucrul acesta in contextul in care o face un profesor/educator. Speram sa fie bine!

Ingrediente:

  • 200 gr faina 550
  • 60 gr migdale rasnite (sau tot 550)
  • 2 oua mari
  • 2 lgte praf copt BIO
  • 100 gr ulei rapita presat la rece
  • 60 gr lapte migdale
  • 40 gr sirop de curmale
  • 2 banane coapte
  • 60 gr afine
  • Fulgi migdale pentru topping

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu migdalele rasnite si praful de copt
  • separat, am amestecat ouale, uleiul, laptele si siropul
  • am pasat bananele cu o furculita si le-am adaugat in compozitie
  • am turnat amestecul lichid peste cel solid si am omogenizat cu o spatula, iar la final, am incorporat afinele
  • am asezat aluatul cu o cupa de inghetata in forma de copt (6 mini-checuri), am adaugat fulgii de migdale si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, ventilatie, timp de 25’, pana cand scobitoarea iese curata
  • se pot pastra in frigider 2-3 zile sau la congelator pana la 3 luni. 

Se pot servi la mic dejun, alaturi de iaurt si fructe.
O banana bread care nu da gres niciodata, gasiti aici, iar pe regina tuturor bananelor bread, fix aici.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.