Legume Supe

Supă cremă de ciuperci vegană

ianuarie 6, 2021

Se pare ca supele revin printre preferintele fiicei mele. A vrut supa verde, a primit supa verde, a vrut supa maro, maro am facut. Ce ma fac daca vrea supa curcubeu? Acolo va fi o problema mare. Si…ii place si ei sa gateasca. Supa de ciuperci a fost gatita cu ajutor din partea ei. Nu stiu de ce, dar presimt ca voi fi curand servita. 😃

Ingrediente: (2 portii)

  • 1/2 ceapa alba
  • 4 – 5 catei usturoi
  • 1/2 cartof dulce
  • 400 gr ciuperci mix
  • 150 gr smantana cocos (partea solida de la o cutie se cocos tinuta la frigider) (sau smantana lichida fara caraghenan)
  • 3 lg ulei de rapita presat la rece
  • 1 lg amidon din porumb nemodificat genetic (sau faina 650)
  • patrunjel si crutoane pentru servit

Cum am procedat:

  • am tocat legumele in chopper si le-am inabusit in apa si uleiul de masline
  • am adaugat cca 300 ml de apa si am gatit totul aprox 15-17’
  • am amestecat amidonul cu smantana si am adaugat peste supa, am lasat inca 5’ sa fiarba totul la foc mic
  • am luat de pe foc si, cu un blender, am pasat supa
  • am servit cu crutoane si patrunjel proaspat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.