Cu carne/peste Legume

Placinta ciobanului

ianuarie 3, 2021

E un fel de musaka, cunoscuta si sub numele de placinta ciobanului. E o mancare de iarna, o mancare viguroasa, care sa iti dea energie, putere si sa tina de foame, vorba mamei. Dar, dincolo de orice, e o mancare de confort, pentru toata familia si care, sigur, va placea si celor mici.

Se poate pregati cu carne, fara carne, recicland tocanite sau resturi din frigider. Oricum, e printre preferatele mele de cand o stiu. Imi amintesc ca mama ne-o pregatea tot cu piure si ne lingeam pe degete de buna ce era. Noi am servit-o cu o salata de rosii, castraveti, ceapa rosie, dreasa cu suc de portocala si zeama de lamaie. Nu va spun…a mers unsa! ❤️

Ingrediente:

Umplutura

  • 400 gr piept de pui
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 100 gr mazare congelata
  • 4-5 buchetele brocoli congelate
  • 3 catei usturoi
  • 100 gr suc de rosii
  • cimbru, busuioc
  • 1 lg amidon din porumb BIO
  • 1 lg apa
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 600 gr cartofi piure
  • 2-3 lg lapte
  • 30 gr unt
  • 1 praf nucsoara
  • 1 praf sare (2 ani+)

Cum am procedat:

  • prima data, am tocat carnea, ceapa, morcovii si usturoiul in chopper
  • am pus amestecul in tigaie cu putina apa si ulei si am gatit cu capac pana cand carnea pare gatita, devine alba
  • am adaugat brocoli si mazarea congelate si am lasat totul 3-4’ cu capac
  • am amestecat sucul de rosii, condimentele, amidonul si lg de apa si am turnat amestecul peste carne, dupa care, am continuat sa gatesc sub capac inca 5-6’
  • intre timp, am curatat cartofii si i-am taiat cubuletele pentru a-i pune la fiert
  • odata fierti cartofii, am scurs apa, am adaugat laptele, untul, nucsoara si praful de sare si am pasat pentru a obtine piureul
  • intr-un vas de cuptor, tapetat cu putin ulei si pesmet, am pus amestecul de carne pe care l-am acoperit cu piure de cartofi
  • am copt placinta timp de 30’ in cuptorul preincalzit la 180 grade
  • am servit cu salata de cruditati

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.