Cereale/pseudocereale/paste Legume

Quiche cu pui si brocoli

ianuarie 2, 2021

Tarta cu pui sau quiche cu pui e un preparat frantuzesc, usor de pregatit, cu ce vrei, cu ce iti place, cu sau fara carne. Nu e deloc pretentios, se face chiar si daca nu ai mare experienta in ale bucatariei.

Il poti pregati cu resturi de carne sau legume ramase de la alte mese sau chiar doar cu branza. In varianta cu pui face deliciul la pranz, in cea cu legume, poate fi servit si la cina, langa o salata de cruditati…miam-miam!

Igrediente:

Blat

  • 150 gr faina 550
  • 75 gr unt 85% grasime
  • 50 gr apa rece

Umplutura

  • 4 oua
  • 150 gr lapte vegetal (sau animal)
  • 250 gr brocoli congelat
  • 250 gr piept de pui
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 praf de sare (2 ani+)
  • 1 lg ulei

Topping

  • seminte de canepa
  • rosii cherry

Cum am procedat:

  • am amestecat faina, untul ras si apa si am format un aluat moale, nelipicios pe care l-am lasat la rece 30’
  • am tocat carnea la cutit dupa care am gatit-o in tigaie impreuna cu buchetelele de brocoli congelat in lg ulei si putina apa 
  • dupa cele 30’, am scos aluatul si l-am intins cu un sucitor in forma dreptunghiulara (40 x 15 cm)
  • am asezat aluatul in forma, acoperind si laturile, l-am intepat cu o furculita si l-am copt 10’ in cuptorul preincalzit la 180 grade
  • intre timp, am batut ouale, le-am amestecat cu praful de sare si nucsoara si cu laptele
  • am scos blatul din cuptor, am asezat umplutura de pui si brocoli, am turnat lichidul din oua si lapte si am adaugat deasupra semintele si rosiile cherry taiate feliute
  • am copt tarta timp de 25’ in cuptorul deja preincalzit la 180 grade 
  • am servit cu salata

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.