Miss Branzica

Norisori pufosi cu sos de branza

noiembrie 23, 2020

Reteta asta am vazut-o mai demult, pe un blog culinar italian. Habar nu am italiana, dar romanca get-beget, inteleg olecuta de italiana, ca deh, latina-n cuget si-n simtire ­čÖé Cum branza e printre preferatele noastre, nici nu mi-am pus vreun semn de intrebare daca ne va placea sau nu.

Ingrediente:

  • 5 cartofi medii (albi, dulci, mov) copti
  • 100 gr branza cheddar taiata cuburi

Sos

  • 500 ml lapte
  • 2 lg faina 650
  • 3 catei usturoi rasi
  • 30 gr unt
  • un praf nucsoara
  • 50 gr branza emmental rasa

Topping: 100 gr branza emmental rasa

Cum am procedat:

  • am pasat cu o furculita cartofii copti, fin, dar nu am facut piure, am lasat cu bucatele mici
  • am luat cu o lingura cartofi, cat o bila mai mare, am aplatizat, am pus doua cubulete de branza cheddar in mijloc si am inchis bila
  • am asezat bilele intr-o forma de copt si am pregatit sosul
  • intr-o tigaie, pe foc, am pus untul, laptele, am cernut faina si am omogenizat
  • am adaugat branza si nucsoara si am tinut pe foc, amestecand continuu, pana cand sosul incepe sa se ingroase
  • am luat de pe foc, am adaugat usturoiul si am turnat sosul peste bilele de cartofi
  • am adaugat deasupra emmental ras si am copt norisorii timp de 20′ in cuptorul preincalzit la 180 gr
  • servim cu salata proaspata si mult patrunjel

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.