Cu carne/peste

Aripioare dulci-acrisoare

noiembrie 19, 2020

Astazi, am scos din congelator o punga de aripioare dragalase. Cum joia e zi de lucru acasa, neaparat, neaparat trebuia gatit pranzul. Asa ca, spalat si curatat aripioarele, condimentate, lasate la rece si coapte. Pam-pam! Aaaa, am uitat partea cea mai importanta, mancate, devorate! ­čÖé

Ingrediente:

  • 600 gr aripioare
  • 4-5 lg sirop de curmale
  • zeama de la o lamaie
  • 5-6 catei de usturoi dati pe razatoare
  • 2 lg suc de rosii
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • condimente uscate: oregano, cimbru

Cum am procedat:

  • am pregatit sosul, amestecand toate ingredientele
  • am asezat aripioarele intr-o punga si am turnat amestecul de condimente, am inchis punga si am lasat-o la rece cca 2h
  • dupa, am asezat aripioarele intr-o tigaie ce se poate introduce in cuptor si le-am copt timp de 45′, 180 gr, cuptor preincalzit, cu capac, caldura jos
  • in ultimele 10′, am ridicat capacul si am schimbat pe functia grill
  • am servit cu salata de cruditati

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.