Cu carne/peste

Rata in sos de portocala

noiembrie 16, 2020

Am descoperit sosul de portocala. Nu stiu de ce eram mereu reticenta la sosul acesta, rau am facut. Acum, l-as manca pe paine…iar mie cand imi intra ceva in cap, greu mai iese de acolo. Veti vedea de ce…:)

Ingrediente:

  • 1/2 pulpa de rata dezosata
  • 1 morcov
  • 2 cartofi micuti
  • cateva cuburi de gutuie
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • zeama de la 1 portocala
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • condimente: oregano, cimbru, putin carmom si putina scortisoara

Cum am procedat:

  • pulpa de rata, am dat-o intr-un clocot pentru a scoate sangele din carne
  • am pregatit sosul intr-un chopper: ceapa, usturoiul, zeama de portocala si lamaie, uleiul, condimentele si br-brrrrr de cateva ori
  • am pus intr-un vas de fonta cu capac legumele si gutuia cuburi/feliate, carnea deasupra si am turnat sosul peste ele
  • am copt in cuptorul preincalzit la 170gr timp de 2h, caldura sus-jos
  • in ultimele 20′, am luat capacul, am crescut temperatura la 185 gr si am schimbat pe functia grill

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.