Cu carne/peste

Pastrama din muschi de porc in crusta de ierburi

noiembrie 16, 2020

A vazut la colegi tartine cu carne si mi-a cerut si mie. E copil, vede, vrea. Si pentru ca nu am gasit o pastrama curata, bine, nici nu vreau sa caut asa ceva, am pregatit-o in casa.

Ingrediente:

  • 250 gr muschiulet de porc

Bait

  • zeama de la o portocala
  • 2 catei usturoi
  • cimbru, oregano

Crusta

  • condimente uscate: oregano, rozmarin, marar, patrunjel, usturoi
  • seminte: canepa

Cum am procedat:

  • am lasat muschiuletul in baitul pregatit din zeama de portocala, usturoi  si oregano timp de 24h, in frigider
  • a doua zi, am asezat condimentele si semintele pe o foaie de copt si am asezat muschiuletul deasupra
  • am imbibat bine muschiuletul in condimente si seminte si l-am infasurat in foaia de copt
  • am infasurat muschiutelul in o a doua foaie de copt si l-am copt timp de 3h la 170 gr, caldura jos
  • in ultimele 20′, am desfacut hartia, am schimbat pe grill si l-am lasat sa prinda culoare
  • dupa racire, am lasat muschiuletul in frigider 1-2h inainte de a felia

Il vom servi la mic dejun, in sandwich cu salata, dar poate fi servit si la pranz cu legume, couscous, orz, bulgur, etc.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.