Cu carne/peste Uncategorized

Mușchiuleț de porc cu sos de legume și orez

noiembrie 14, 2020

Astăzi am scos din dulap slow cooker -ul (eu am un crock-pot de 4.7 l) și am pregătit un mușchiuleț de porc. Dar vă promit, puteți să faceți preparatul și fără un astfel de aparat.

Ingrediente (eu am pregătit mai multe porții, voi ajustați cantitățile în funcție de câte porții pregătiți):

  • o bucată de mușchiuleț de porc
  • un pumn de de orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă albă mare
  • 1/4 ardei roșu (eu am folosit ardei copt și decojit)
  • 2 linguri ulei (eu am folosit de dovleac, presat la rece)
  • 150 ml supă de pui/legume/apă
  • verdeață
  • condimente (eu am folosit boabe de piper, boia de ardei dulce, curcuma, frunze de dafin)

Cum am procedat:

  • Pentru carne: am pus în slow cooker bucata de carne întreagă, 1 1/2 morcovi tăiați bucăți mari, 1/2 ceapă, ardeiul, boabele de piper, frunzele de dafin și supa de legume. Am gătit 4 ore pe high (la mijlocul timpului am întors carnea). Dacă optați pentru cuptor, aveți nevoie de aproximativ 90 de minute, 160 de grade, fără ventilație și încă 150 ml supă/apă. Acoperiți tava cât mai etanș, fie cu un capac, fie cu hârtie de copt și deasupra folie de aluminiu. După 60 de minute, scoateți tava din cuptor, întoarceți carnea și reintroduceți la cuptor – dacă e nevoie, mai adăugați lichid. Ultimele 10 minute eu las tava la cuptor fără nimic deasupra, la 175 grade, pentru a se mai rumenii carnea.
  • Pentru sos: legumele folosite la gătirea cărnii, se pasează fin cu un blender împreună cu uleiul, curcuma și boiaua (îndepărtați înainte de a face asta frunzele de dafin și boabele de piper). Adăugați treptat apa/supă până când atingeți textura dorită (eu am folosit lichidul în care ele au stat al gătit). Iese o cantitate destul de mare, pe care o puteți păstra la frigider pentru 2-3 zile – se potrivește inclusiv ca și sos pentru paste.
  • Pentru orez: am spălat orezul în mai multe ape și am aruncat prima apă de fierbere (după 5 minute). Am pus orezul puțin gătit într-o cratiță împreună cu morcovul tăiat cubulețe mici, ceapa tăiată solzișori și 2 boabe de piper. Am adăugat apă cât să îmi acopere toate ingredientele și am gătit la foc foarte mic, verificând și amestecând frecvent (este nevoie să adăugați frecvent apă). Dacă vreți să vă ușurați munca, adăugați din start mai multă apă (mie îmi place să adaug treptat deoarece rămâne mai cremos). După stingerea focului, am lăsat puțin la răcorit și ulterior am adăugat puțin ulei și pătrunjel verde proaspăt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.