Cu carne/peste

Somon în bundiță de legume

octombrie 20, 2020

De multe ori, varianta cea mai gustoasa poate sa fie si varianta cea mai ușor de pregătit. Sau poate ca nu:)). Ei bine, tine cu siguranța de gusturi, de ingrediente, de dispozitiiiie, deee.. o gramadaaa de lucruri! Însă, dacă e cu drag, e tooot ce trebuie! Știți asta, nu-i asa?:)

Ingrediente:

  • 2 bucatele somon (certificat MSC, dintr- zona FAO ok, sub 60, musai)
  • 20 cm tulpina praz
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel (1-2 fire)
  • 1-2 lg ulei masline
  • un praf de sare (2+)
  • Opțional, in funcție de preferințe puteți adauga condimentele sau frunzele aromatice preferate (rozmarin, oregano, busuioc)

Cum am procedat;

  • am pus intr-un chopper legumele, frunzele de pătrunjel, uleiul si vrum-vrum! Viteza 1 este suficientă. Nu trebuie sa fie foarte mărunțite. Le-am adunat din chopper si le-am pus deasupra celor doua bucatele de somon. Am învelit bucatelele de somon intr-o hârtie de copt si le-am invitat in cuptorul preîncălzit la 180*/30’. Spre sfârșitul perioadei de gătire, puteți sa le dezveliti, pentru o culoare ușor aramie.
  • se servește ca atare sau alături de legume proaspete, legume la wok, mămăliguța, pilaf de hrișca, etc

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.