Kidscuiti

Biscuiti cu cheddar si nuci pecan

octombrie 15, 2020

Aveam niste cheddar in frigider pe care trebuia sa il consum intr-un fel, asa ca dragutul de el si-a gasit locul in niste biscuiti fraged crocanti, langa cateva nuci pecan deja hidratate si neconsumate.

Se fac repede, aluatul se poate tine la congelator, e visul de vara-toamna al mamei care are putin timp la dispozitie si nevoie de ceva care sa tina guritele mici ocupate.

Ingrediente:

  • 270 gr faina tip 550
  • 110 gr unt rece taiat ras
  • 1 ou
  • 2-3 lg apa rece
  • 115 gr branza cheddar
  • o mana nuci pecan
  • seminte de canepa

Cum am procedat:

  • in bolul robotului, am amestecat faina cu untul si oul, obtinand un aluat asemanator crumble-lui, nisipos
  • am adaugat cate o lg de apa, pe rand, continuand sa amestec pana cand obtin o bila, un aluat inchegat, dar nu moale; adaugati apa putin cate putin, altfel riscati sa puneti prea multa apa
  • pe blatul usor infainat, am intins un patrat (30×40 cm)
  • intr-un chopper, am maruntit cheddarul si nucile
  • am adaugat o jumatate din amestecul de cheddar si nuci pe o jumate in foaie
  • am adus cealalta jumatate de foaie peste cea cu cheddar si am presat usor cu mainile pentru a nu ramane goluri de aer
  • am adaugat restul de cheddar si nuci si semintele deasupra, iar manutele mici si dragalase au presat usor branza in aluat
  • cu un cutit bine ascutit am taiat biscuitii (2-3×5-6cm)
  • am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 12-15cm
  • in fct de cuptor, timpul de coacere poate varia cu 1-2’ in plus, sunt gata cand devin maroniu-aurii pe spate

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.