Cu carne/peste

Dovlecei umpluți la cuptor cu piept de pui și cuș cuș

octombrie 15, 2020

La fel cum ii spune si numele „Bucatarie in culori”, invitatul nostru pe blog astazi ne-a adus un preparat potrivit pentru pranz, in culori atractive, cu toti aminoacizii esentiali, numai bun pentru burtici de pitici. Mai multe retete de la ei gasiti pe facebook (aici) si pe instagram (aici).

„Dovlecelul este o foarte des folosit la noi caci ne place tare mult,este si foarte versatil se poate folosi in atatea si atatea preparate iar ideea de reciclare imi surade mereu asa ca daca nu stiti ce sa faceti cu o bucata de carne ramasa din ciorba sau supa eu zic ca e o idee foarte buna.

Ingrediente :

-1 dovlecel jumatate (taiat in mai multe buc si scos miezul) si pe care i-am bagat vreo 15 min la cuptor inainte sa ii umplu
-1 morcov (ras pe razatoarea mica)
-2 fire de ceapa verde
-2 lg pasta de ardei facuta in casa (sau de rosii daca vreti)
-3lg cous cous
-jumatate din miezul de la dovlecei
-jumatate de ardei rosu taiat maruntel
-1 bucata de piept de pui fiert cam 300 gr (din supa am avut eu) dat la robot
-busuioc,fulgi de ceapa dupa gust
-2 catei de usturoi
-1 lg parmezan razuit

Cum am procedat:
  • Am sotat ceapa verde tocata marunt cu putina apa si un cubulet de unt, dupa care am adaugat restul legumelor si am mai sotat in putina apa, apoi am adaugat cous cous, pasta de ardei si condimentele am adaugat o cana jumatate de apa si am lasat la fiert 8-10 min, am adaugat parmezanul si am scos putin din compozitie pentru cei fara carne, apoi am adaugat pieptul de pui si o lingura de sos de rosii facut in casa dupa care am umplut dovleceii cu umplutura in tava am pus doua linguri de pasta de ardei cu o cana de apa(sau pasta de rosii daca vreti).
  • Am dat la cuptor cam 30 de min la final am ras putina mozzarella deasupra. A fost un deliciu cu mare succes si la cel mai mofturos capsunel!”

♦ Daca doriti sa beneficiati in totalitate de fierul din compoziția carnitei, sau daca cel mic are alergie/intoleranta la lactate, untul il puteti inlocui cu ulei de masline, iar parmezanul cu fulgi de drojdie inactiva (despre ei puteti sa cititi aici) sau parmezan de caju (reteta aici).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.