Cu carne/peste Legume

Peste cu ierburi la cuptor si piure de legume

octombrie 14, 2020

Saptamana aceasta, din motive de sanatate, stam acasa, asa ca dorinta mea de a fi cu ai mei s-a implinit, dar nu voit si nici in cel mai fericit mod. Pentru ca are nevoie de proteine, dar si pentru ca a reinceput a manca destul de bine carne, am ales pentru pranz pestele, anume somonul, pe care incercam sa il mancam o data pe saptamana, fiind un peste foarte gras. Daca gasim peste bun, daca nu, optam pentru varianta de pesti albi care se gasesc mai usor.

Ingrediente:

Peste

  • 300 gr peste (somon salbatic)
  • 3-4 lg faina de porumb (maiza, faina fina, nu malai, se poate folosi faina tip 650)
  • 1 ou
  • 4-5 lg faina de migdale (se poate inlocui cu pesmet)
  • 1 lg ierburi uscate (cimbru, busuioc, oregano)
  • 1 lgita praf de usturoi
  • 1/2 lgita boia dulce

Piure:

  • 3 cartofi albi
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica de pastarnac
  • 200 gr conopida
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 lg ulei de rapita presat la rece

Cum am procedat:

  • am spalat bine pestele si l-am taiat fasii, scotand oasele
  • am trecut pestele prin faina de porumb, apoi prin oul batut, ca la sfarsit sa il trec prin faina de migdale amestecata cu condimentele si usturoiul
  • am copt pestele timp de 25’ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura jos, in ultimele 5’ am setat pe ventilatie (nivelul de mijloc)
  • pentru piure, am curatat si spalat toate legumele, le-am pus la fiert in apa
  • odata fierte, am scurs toata apa si am adaugat usturoiul ras, uleiul, untul si laptele, dupa care am pasat
  • am servit pestele cu piure si fulgi de drojdie inactiva

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.