Cereale/pseudocereale/paste

Shakshuka Popeye Marinarul

septembrie 19, 2020

Shakshuka e zona noastra de comfort. Genul ala de mancare pe care il mananci pana nu mai poti…oricand, la mic dejun, la pranz sau la cina. Caci, daaaaa, merge oricand. ­čÖł.

In plus, e fier ma puterea infinit: linte, ou, spanac. Mai ales pentru cei mici, e o alegere buna, dar nu numai pentru ei. O spune sotul meu care a lins farfuria cu parere de rau ca a fost atat de putina mancare.

Ingrediente:

  • 1 ardei rosu potrivit
  • 1 ceapa alba mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 4-5 rosii (eu am scos coaja)
  • 1 lingurita sirop de curmale (miere 1 an +)
  • 3 oua
  • 1 cescuta de linte fiarta (am folosit linte rosie)
  • 2 lg de spanac tocat
  • condiment: turmeric, cimbru, boia dulce, cate 0.5 lingurita
  • patrunjel proaspat tocat pentru servit

Cum am procedat:

  • prima data, am tocat in chopper ceapa, ardeiul si usturoiul pe care le-am inabusit in putin apa intr-o tigaie antiaderenta
  • dupa cateva minute, am adaugat morcovul tocat tot in chopper si inca 125 ml apa; am lasat la foc mic cateva minute pana s-a inmuiat si acesta
  • am tocat si rosiile si le-am adaugat impreuna cu siropul de curmale si condimentele
  • am gatit la foc mic pana cand sosul incepe sa se ingroase
  • am adaugat spanacul si lintea si am omogenizat, dupa care am turnat sosul intr-un vas de cuptor
  • am format cuiburi in sos, iar in ele am spart ouale
  • am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 200 gr si am gatit cca 15ÔÇÖ, pana cand galbenusul e bine facut
  • la final, am pus patrunjelul proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.