Patiserie

English muffins

septembrie 15, 2020

A cerut baby-sandwich, asa ca mama ei a executat. Odata ce cresc, e mai usor sa le pregatesti masa, cu mai multe sanse sa manance, pentru ca, intrebati, vor spune ce vor. Bine, asta nu garanteaza ca nu nu isi vor schimba dorinta…de 5857576473758 de ori ­čÖł…

Ingrediente:

  • 360 gr faina tip 650
  • 150 ml lapte integral caldut
  • 110 ml apa calduta
  • 30 gr unt rece ras
  • 6 gr drojdie uscata BIO
  • 1-2 lg de gris pentru infainat blatul

Cum am procedat:

  • in bolul robotului, am combinat si framantat toate ingredientele pana cand aluatul se desprinde de peretii bolului
  • am lasat aluatul la dospit, in loc caldut, intr-un bol uns cu putin ulei de masline, pana cand si-a dublat volumul
  • pe blatul de lucru infainat cu gris, am intins o foaie de grosime 1.5 cm si am decupat cu o forma rotunda
  • am copt englezoaicele in tigaia antiaderenta bine incinsa, cu capac, 6-7′, dupa care le-am intors si le-am copt si pe cealalta parte timp de 3-4′

Vor fi servite alaturi de supa de praz si morcovi la cina, dar vor deveni si mini-sandwich-uri pentru pachetelul fetitei, cu branza, castraveti si rosii.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.