Supe

Supa de peste

septembrie 13, 2020

Crescuta pe malul Dunarii, am mancat foarte mult peste. Uneori, cred ca mama m-a diversificat doar cu peste 😁. Ciorbele erau des regasite pe masa noastra, desi nu multora le place. Ei, asta nu e ciorba traditionala, binecunoscuta, e mai mult o supa crema cu peste si creveti, dar, na…mi-a amintit de casa.

Ingrediente:

  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 1 bucatica de praz (4-5 cm, partea alba)
  • 1 morcov
  • 1 bucatica pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 300gr rosii rase
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1/2 lgita oregano
  • 1 cescuta paste
  • 100 gr peste salau
  • 50 gr peste cod
  • 10-12 creveti mici
  • patrunjel pentru servit

Cum am procedat:

  • am curatat, taiat legumele si le-am tocat in chopper, mai putin rosiile
  • le-am inabusit in lg de ulei si putina apa cateva minute, apoi, am adaugat si rosiile, oregano, un pahar de 250 ml de apa si am lasat sa se gateasca cca 15’
  • am luat oala de pe foc si am pasat cu un blender, apoi am pus din nou pe foc
  • am adaugat pastele si le-am lasat 5’, dupa care am adaugat si pestele taiat cuburi si crevetii si am continuat gatirea vreo 10’ pentru a se gati pestele si crevetii
  • am servit cu patrunjel proaspat tocat

Am servit doi adulti si 1 copil din cantitatea de mai sus.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.