Patiserie

Paine pufoasa cu lapte si turmeric

septembrie 10, 2020

Pufosenie pufoasa si plina de culoare, magie 😘, o painice ca va merge ca unsa la mic dejun, la pranz sau cina.

Ingrediente:

  • 500 gr faina tip 650
  • 350 gr lapte integral (lv sau lc) sau lapte vegetal
  • 7 gr drojdie uscata BIO
  • 1 lgita turmeric
  • 3 lg ulei de rapita presat la rece

Cum am procedat:

  • in vasul robotului, am amestecat faina cu drojdia si turmericul
  • am adaugat laptele caldut si uleiul si am framantat pana cand aluatul s-a desprins de peretii vasului
  • am lasat aluatul la dospit intr-un vas uns cu ulei, in loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul
  • dupa, am aseazat aluatul de paine in forma de copt si am lasat inca 30’ la o noua dospire
  • am copt painea in cuptorul bine preincalzit la 200 gr timp de 20’, dupa care am scazut temperatura la 180 gr si am copt inca 20’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.