Miss Branzica Patiserie

Covrigei fragezi cu ricotta

august 25, 2020

Deja i-am pregatit de atatea ori, am uitat numarul…de ce? Pen’ca ne plac, pen’ca se fac repede, pen’ca merg atat in variant sarata, cat si in cea dulce, pen’ca se pot congela si pregati rapid, doar aruncati in cuptor si iaca-s gata!

Azi, e ziua de piscina, obligatoriu ne loveste foamea inapoi spre casa, dupa o balaceala buna. Aveam deja o parte din aluat congelat, dar era cam putin, nu ne ajungeau biscuitii aia nici macar pe o masea. Cunosc ce am acasa, iar uneori ma sperie cat pot manca. Si nu-s grasi, deloc! Eu sunt!!!! Si mananc putin, unde-i dreptatea? Stop, femeie, ca e despre o reteta aici! ­čÖé Ca sa inchei pasajul inceput, am mai pregatit inca niste aluat. Asta voiam sa va spun. Ala congelat, plus asta pregatit pe loc. ­čÖé

Ingrediente:

  • 250 gr ricotta (am inlocuit-o in fel si chip, ba cu mascarpone, ba cu crema de branza, ba cu branza tartinabila de capra)
  • 40 gr unt rece
  • 40 gr ulei de masline/rapita preset la rece
  • 260-280 gr faina tip 650
  • topping (optional): un galbenus pentru uns si seminte

Cum am procedat:

  • in vasul unui robot, am pus ingredientele, am apasat butonul de pornire si i-am dat pace pana cand am obtinut un aluat omogen, nelipicios, elastic pe care l-am invitat la rece cca 30′ – azi, am facut si varianta fara stat la rece, merjeeee
  • dupa vacanta la rece, am intins o foaie de aproximativ 1-1,5 cm si am decupat cu forma dorita, eu cu o forma rotunda si cu varful unui dui pentru centru
  • covrigeii se ung cu galbenus, se adauga semintele si se coc timp de 35-40′ in cuptorul preincalzit la 180 gr, pana cand devin aurii

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.