Dulcegarii

Galette cu piersici

august 15, 2020

O gustare pe cat de delicioasa, pe atat de usor de pregatit! Si rapida! O crusta cu unt si iaurt si niste piersici! Nici de la prune nu ma dau in laturi! Ba as mai pune si un strat de magiun sub prune!🙈 Aaah! Pornesc de la una si ajung la alta!😂

Nu va mai scriu ca avem o varianta cu cirese pe blog, chiar aici🙈. La fel de usor de pregatit, dar fara iaurt in compozitia crustei.

Gata vorbaria! Hai cu tartaaa!

Ingrediente:

  • 200 gr faina 650
  • 100 gr unt
  • 2 lg iaurt gras rece (direeect de la frigider)

Pentru umplutura:

  • 7-8 piersici
  • o lg faina de cocos sau migdale
  • o lingurita de scortisoara🙈

Cum am procedat:

  • crusta am facut-o rapid, amestecand faina cu untul, pana am obtinut un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat iaurtul. Aluatul l-am introdus la frigider, 1/2 ora
  • odata scos din frigider, am intins aluatul intr-un strat subtire, l-am presarat cu putina faina de cocos/migdale (zona de absorbtie a eventualului suc lasat de piersici in timpul coacerii), am asezat feliile de piersica (piersici spalate anterior si feliate), am mai presarat o lingurita faina de migdale deasupra, scortisoara si am introdus tarta in cuptorul preincalzit la 180*/~30’.
  • odata coapta, puteti sa o serviti calduta, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. Sau rece, cum ambele manute!😀

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.