Legume Miss Branzica

Galuste din cartofi cu sos de legume coapte

august 3, 2020

O stiti pe Dorina? Dorina e prietena Mybabyood de cand mybabyfood nu stia a merge in picioare sau vorbi…A asistat la nastere, botez…eheee! Si am cerut voie sa publicam reteta asta delicioasa, caci de la ea a pornit nebunia cu galustele acestea…Multumim, Dorina!

Reteta e deja incercata de multe mamici, a avut succes si la cei mici, dar si la cei mari, iar in familia noastra e unul dintre felurile de mancare pe care le iubim.

Ingrediente:

Galuste

  • 4 cartofi medii
  • 50 gr unt
  • 50 gr branza de capra (am folosit feta desarata peste noapte)
  • 1 ou
  • 2 lg faina tip 650
  • 1 praf turmeric
  • 100 gr cascaval ras pentru ”tavalit” galustele

Sos

  • 3 rosii mari coapte
  • 1 ardei rosu copt
  • 1 ceapa rosie
  • 3 graunti de usturoi
  • ierburi uscate: oregano, 1 foaie de dafin, cimbru, busuioc
  • 1 lg ulei de masline preset la rece

Cum am procedat:

  • am fiert cartofii in coaja, dupa care i-am curatat si i-am pasat impreuna cu untul
  • piureul obtinut l-am amestecat impreuna cu oul batut, branza maruntita, faina si turmericul
  • am tocat intr-un chopper rosiile, ardeiul fara coaja, usturoiul si ceapa si am inabusit sosul cu lg de ulei de masline si ierburile aromate
  • am turnat sosul intr-un vas de cuptor si, cu mainile umede, am format galustele pe care le-am ”tavalit” prin cascavalul ras
  • am asezat galustele deasupra sosului si am copt totul la 180 grade, cuptor preincalzit, timp de 30-35′, pana cand se rumenesc
  • am servit galuscutele calde, cu patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.