Cereale/pseudocereale/paste Cu carne/peste Legume Supe

Supa de pui cu galuste

iulie 25, 2020

Desi e vara si cald, nu refuzam niciodata o supa calduta sau o ciorba, iar Mara e fan “zemuri” de ceva vreme. Supele de galuste imi amintesc de copilarie cand mama facea dintr-un pui vreo doua-trei feluri de mancare…timpuri frumoase, dar cu greutatile de atunci pentru parinti.

Well, nu despre amintirile acelor vremuri este vorba, ci despre supa…sa revenim la supele noastre. 😀

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui BIO
  • 6 aripi BIO
  • 1 ceapa mare alba
  • 3 morcovi
  • 1 bucatica de telina
  • 1 pastarnac micut
  • 1 mana de mazare congelata (aplatizata pentru cei mici)
  • 1 mana de pastai verzi congelate
  • pentru galuste: 1 ou de 65 gr (cantarit cu tot cu coaja), 45 gr gris din grau dur, 1 vf lgita turmeric, 1 lg ulei de masline presat la rece

Cum am procedat:

  • am pus carnea de pui spalata si taiata bucati la fiert, iar dupa primul clocot, am aruncat apa si am continuat fierberea intr-o apa curata
  • am adaugat legumele taiate rondele/bucati, ceapa intreaga, mazarea si pastaile
  • odata fierte, puiul si legumele, am purces la infaptuirea galustelor: am amestecat oul cu grisul, uleiul si turmericul si am lasat cateva minutele ca amestecul sa se odihneasca…era oleaca obosit 😀
  • am dat focul la mic si, cu lingura putin umezita in supa, am luat cate putin din aluatul de galuste si le-am lasat sa cada in supa; nu se iau cantitati mari, galustele se umfla prin fierbere
  • dupa epuizarea aluatului, am lasat supa sa ajunga la punctul de fierbere si am oprit aragazul
  • am acoperit cu un capac imediat si am lasat inca vreo 10’ oala acoperita ca sa se umfle / pufoseasca galustele, dupa care am dat iama in ea

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.