Dulcegarii

Langues de chat (limbi de pisica) altfel

iulie 13, 2020

Lunea e zi grea, reincepem serviciul, cresa, care incotro…si, pentru ca drumul spre cresa e mereu unul intarziat, cu mic dejun rapid – cineva se tresezeste tarziu, mofturos, somnoros – mai completez si pe drum cu cate ceva, de obicei fructe si unul sau doi biscuiti.

Fursecurile acestea le-am pregatit mai demult si ne-au placut, asa ca, au ramas pe short list de cate ori avem extra albusuri.

Ingrediente:

  • 2 albusuri
  • 70 gr margarina Alsan sau unt foarte moale (nu topit) – eu l-am lasat cam 30-40′ la temperatura camerei
  • 120 gr faina de migdale sau tip 650/550
  • 2 lg miere
  • 1 vf lgita coaja de lamaie/portocala BIO
  • 1 vf lgita pudra de vanilie
  • 1/3 lgita pudra de roscove (optiona)

Cum am procedat:

  • am batut albusurile spuma tare si am omogenizat bine untul cu mierea, pudra de vanilie si coaja de portocala
  • am adaugat untul peste oua si, treptat, cate 1 lg de faina, omogenizand/amestecand usor; compozitia rezultata e una lichida, putin mai groasa decat la aluaturile de pancakes
  • am asezat compozitia intr-o punga careia i-am taiat unul dintre capete, pastrand 1 lg de aluat, si am turnat fasiute de aluat in tava tapetata cu o foaie copt
  • am amestecat lingura de aluat cu roscova si am asezat cate putin deasupra fursecurilor din tava, niveland usor – etapa este optionala
  • am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 9-11′, pana cand devin aurii pe margini

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.