Cereale/pseudocereale/paste Dulcegarii

Grau delicios in lapte, cu scortisoara si nuci

iulie 12, 2020

Obisnuiesc sa fierb grau si sa-l depozitez in frigider, intr-o caserola. Rezista eroic cateva zile. Asta, pentru ca niciodata nu se stie cand se striga “mi-e foaaaame!” si e nevoie sa rezolvi rapid “problema”.

Varianta preferata ramane arpacasul ciocolatos, insa nici graul cu hribi si caise nu e de lepadat (gasiti reteta aici – doar de inlocuit kamutul cu grau).

Ingrediente:

  • 200 ml lapte integral
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr grau (cantarit nefiert)
  • semintele unei pastai de vanilie
  • 2 curmale
  • scortisoara Ceylon
  • nuci rasnite

Cum am procedat:

  • graul l-am avut deja fiert. In cazul in care nu-l aveti deja preparat termic, acesta se fierbe intr-o cantitate suficienta de apa, se strecoara si se pune pe “pauza” pana il adaugati in “budincuta” de lapte.
  • am pus laptele la fiert, impreuna cu cele doua curmale, maruntite si cu vanilia. Daca aveti pasta de curmale, se foloseste ~ 1 lingura, care se amesteca cu cele doua galbenusuri. Cand laptele incepe sa dea in clocot, se iau cateva linguri si se adauga treptat in bolul cu galbenusurile, astfel incat compozitia din bol sa ajunga treptat la temperatura laptelui din cratita. Altfel, veti obtine niste zdrente de ou in lapte. Apoi, am turnat compozitia din galbenusuri si lapte peste restul laptelui din cratita. Am amestecat usor si am continuat fierberea, pana la ingrosarea laptelui. In acest moment, am adaugat si graul fiert. Am mai lasat 1’ la fiert.
  • am servit graul in lapte, presarat cu scortisoara si nuci. Sicu niste visine infuzate in suc de mar

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Avatar
    Reply Sinziana iulie 19, 2020 at 11:49 pm

    Draga Simona,
    Eu am incercat sa ii dau grau fiert la fata mea, are 1a10luni, până sa vad rețeta ta, am făcut de capul meu. Dar as vrea sa îți cer un sfat, am pus grâul cel puțin 10 ore la umflat (a fost mai mult de 10h) și după l-am fiert in lapte de vaca pe puțin o oră (nu mi-o trecut prin cap să îl fierb separat). La final am pus scorțișoară și nuca râșnita, a mâncat așa de gust nu i s-a părut wow deși la gust mie mi-a plăcut. Dar pt capul meu sa știu pe viitor, bobul de grau nu se simte moale ca la pilaf ci e așa ca un orez aldente ? Întreb pt că la o zi după masa cu pricina, în pampers am găsit ieșite bobițele de grau întregi. Oare am greșit eu ceva in modul cum le-am preparat sau se poate sa fie ceva normal ? Multumesc și scuze de roman.

    • Simona
      Reply Simona iulie 25, 2020 at 2:54 pm

      Sinziana, bobul de grau, asa cum bine stii, ramane mai tare, dupa fierbere. Da, e posibil ca unele bobite sa scape nemestecate si sa iasa asa cum au intrat. Eu il fierb separat, fierbe mai repede si nu folosesc f mult lapte pentru a-l fierbe direct in lapte. Plus ca, il poti folosi in mai multe preparate. Pupici🤗

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.