Dulcegării

Brownie ciocolatos

iulie 11, 2020

E weekend si se cere ceva bun pentru cei dragi. In timpul saptamanii, e mai greu cu timpul, asa ca, pentru weekend, le-am promis ceva care sa le satisfaca nevoia de dulce: o negresa. Va promit ca se pregateste mega-ultra rapid, fara batai de cap.

Ingrediente:

  • 225 gr banana pasata (cca 2 banane)
  • 125 gr unt de caju (migdale, arahide, fistic, etc)
  • 28 gr pudra de roscove
  • 2 lg sirop de curmale (miere 1 an+), optional
  • 1 ou
  • 1/2 lgita praft de copt BIO
  • topping optional: merisoare fara zahar, nuci pecan

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 175 grade, caldura sus-jos si am pregatit o forma de copt 20×20 cm
  • intr-un vas, am amestecat toate ingredientele, exceptie cele pentru topping, pana am obtinut o compozitie cremoasa
  • am asezat amestecul in forma de copt si am nivelat-o cu o spatula
  • am asezat deasupra nucile (maruntite in cazul copiilor mici si merisoarele
  • am copt negresa 30’ sau pana cand suprafata pare solida
  • am feliat doar dupa racire

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Georgiana august 20, 2020 at 9:37 am

    Buna! Nu cumva ai uitat sa pui in reteta si faina?
    Arata bine negresa dar nu cred ca nu contine faina de nici un fel 😁

    • Reply Sorina august 25, 2020 at 1:11 pm

      Georgiana, chiar nu contine faina la care tu te gandesti in mod traditional. Are untul de migdale, oul si faina de carob care impreuna dau ce se vede. O poti incerca, deja e incercata de mamici si feed-back-ul e bun. 😉

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.