Legume Supe

Ciorbă de varză

iulie 6, 2020

Deja cam toată lumea știe că eu sunt fan declarat ciorbe și supe. Mi se par aromate și gustoase, iar dacă le oferiți cu o cantitate mică de lichid (sau chiar fără), ele sunt potrivite și pentru cei mici. De data aceasta, vă propun o ciorbă de varză.

Ingrediente:

  • 1/2 de varză (eu am avut una miculuță)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mică
  • 1 felie de țelină
  • 1 felie de păstârnac
  • 300 ml suc de roșii
  • 1/2 ardei roșu (mie îmi place mai mult deoarece este mai dulce)
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 2 crenguțe de mărar
  • 3 linguri ulei (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)
  • opțional: suc de lămâie (eu nu l-am folosit deoarece mi se pare suficient de acră de la sucul de roșii)

Cum am procedat:

  • Am tăiat toate legumele în forma dorită: morcovul, țelina și păstârnacul cubulețe, ardeiul tocat fin, ceapa solzișori, varza fâșii subțiri
  • Am pus la fiert morcovul, ceapa, țelina, ardeiul și păstârnacul într-o cantitate mică de apă (să depășească apa legumele cu aproximativ 1 deget)
  • Am fiert la foc mic pentru aproximativ 15 minute
  • După 15 minute, am adăugat varza, sucul de roșii, cimbrul și mărarul (eu le-am lăsat crenguțe întregi)
  • La nevoie, mai puteți adăuga cantități mici de apă
  • Când varza a fost fiartă (o verificați), se stinge focul și se adaugă uleiul și sucul de lămâie

*Opțional, dacă doriți, puteți să adăugați direct în farfurie și câte 1-2 lingurițe de smântână – nouă ne place simplă

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.