Cereale/pseudocereale/paste Dulcegarii

Clătito-martinel

iulie 5, 2020

La noi au reprezentat un mic dejun foarte apreciat și rapid de făcut. Așadar, astăzi vă propun să gătiți clătito-martinel, o clătită simplă, cu un aspect atractiv pentru cei mici, și pentru cei mari, promit.

Ingrediente:

  • 5 linguri făină 650
  • 2 albușuri
  • 1 gălbenuș
  • 100 ml lapte (animal sau de ovăz)
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece)
  • 1 un vârf de cuțit praf de copt (unul curat, fără prea mulți aditivi, sau bicarbonat de sodiu stins cu suc de lămâie)
  • o linguriță pastă de curmale (sau miere)

Cum am procedat:

  • Cu ajutorul unui mixer, am bătut albușurile de ou spumă – dacă doriți să fiți mai silențioși, puteți folosi un tel
  • Într-un alt bol, am pus gălbenușul de ou, uleiul, laptele, pasta de curmale și am amestecat cu același mixer
  • Când compoziția lichidă a fost omogenă, am pus în ploaie peste ea făina și praful de copt. Eu am amestecat cu același mixer deoarece mi se pare mai rapid și se amestecă mai bine
  • Compoziția cu făina, se amestecă cu o spatulă cu cea de albușuri (eu am amestecat în bolul cu albușurile – era mai mare). Amestecați încet, de sus în jos, până când se încorporează total.
  • Trebuie să obțineți o compoziție semi-lichidă, între supă și piure: aluatul curge din lingură, dar puteți să îi dați forma dorită în tigaie.
  • Am încins o tigaie antiaderentă și am pus puțin aluat în tigaie.
  • Clătita se întoarce când începe să facă bule la suprafață. Eu folosesc o spatulă de silicon pentru a le întoarce.

*eu le fac miculuțe, cam de dimensiunea pălmii fără degete. Ne plac mai mult așa

*la nevoie, dacă nu aveți o consistența menționată, puteți să mai adaugați în funcție de nevoie puțină făină sau lapte.

Noi am servit clătitele cu banane proaspete și afine (*atenție la forma perfect rotundă a afinelor – dacă aveți copilași mici, le zdrobiți ușor cu furculița).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.