Dulcegarii

Black Forest cu cirese

iunie 29, 2020

Nu am mai facut de ceva vreme un dulce pentru cei dragi …si, parca, citeam in ochii lor ca si-ar dori ceva bun. In ochii sotului era cel mai clar scris. Alb pe negru…Faptul ca am avut si oaspeti dragi m-a pus la treaba si mai abitir. Ruladele care inainte mi se pareau misiune imposibila, acum mi se par cele mai simple retete de pregatit.

Avem fructe din belsug, ciresele sunt preferatele mele, desi prajitura merge mai mult decat perfectul 🙂 si cu visine sau orice alte fructe de padure, asa ca, suflec manecile pana la cot si bag robotul in priza.

Ingrediente:

Blat

  • 4 oua
  • 3 lg sirop de curmale
  • 20 gr pudra de roscove
  • 140 gr faina tip 650
  • 1 lgita praf de copt BIO

Crema

  • 500 gr smantana grasa 33%
  • 4 lg gem de cirese
  • 30 gr pudra de roscove
  • 300 gr cirese fara samburi taiate in doua

Cum am procedat:

  • in bolul robotului, am mixat ouale la temperature camerei pana cand si-au triplet volumul si au devenit albe si pufoase
  • am adaugat siropul de curmale si faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat usor cu o spatula
  • am pregatit o tava de cuptor (cca 35x25cm) pe care am tapetat-o cu o foaie de copt
  • am turnat deasupra foii compozitia pentru blat si am intins uniform
  • am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 8′
  • dupa coacere, am scos blatul si l-am intors peste un prosop, apoi am scos usor foaia de copt
  • am rulat blatul cu prosopul si l-am lasat la racit
  • intre timp, am pregatit crema: am mixat smantana rece de la frigider (paletele tinute 15′ in congelator) impreuna cu restul de ingrediente pana cand am obtinut o crema pufoasa
  • odata racit blatul, l-am desfacut si am pus 3/4 din crema, niveland, deasupra am adaugat gemul de cirese si ciresele taiate in jumatati
  • am rulat din nou si am asezat restul de crema peste rulada
  • pentru un look dragut, am trecut cu dintii unei furculite deasupra cremei
  • am introdus rulada in frigider cca 2h inainte de servire cand am pudrat cu faina de cocos

Rulada e un desert festiv, nu o gustare popriu-zisa, asa ca, oferiti cu blandete copiilor, la ocazii speciale.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.