Legume

Cartofi noi cu patrunjel si parmezan

iunie 16, 2020

Pinterest este o sursa buna pentru intrebarea ”ce mai mancam?”. Nu te lasa balta niciodata si te ajuta la orice ora. Va sfatuiesc sa incercati atunci cand va simtiti lipsiti de inspiratie. Neaparat si doar dupa ce va uitati pe blogul mybabyfood! 😛

Cautand retete cu cartofi noi, am descoperit ca nu doar noi, romanii, iubim cartofii noi…deeeeh, parca i-am fi inventat noi :)…Bine, ai mei sunt cumparati de la magazinul romanesc, dar nu asta conteaza, caci sunt si aici, dar ca cei romanesti nu sunt niciunii :().

Ingrediente:

Cum am procedat:

  • prima data, am spalat bine-bine cartofii pe care i-am pus la fiert
  • am fiert cartofii al dente, pana cand furculita intra in ei, dupa care, i-am lasat sa se raceasca
  • dupa racire, cu podul palmei, i-am strivit cu grija sa nu ii scot din coaja pentru a nu risca sa obtin un piure copt 🙂
  • i-am asezat in tava de copt si i-am copt cca 35′ in cuptorul preincalzit la 190 grade
  • cu 5′ inainte de final, i-am stropit cu putin ulei de masline, am adaugat parmezanul si am continuat cu ei in cuptor
  • dupa ce i-am scos din cuptor, i-am stropit din nou cu cateva picaturi de ulei, am ras usturoiul si patrunjelul ras deasupra
  • noi am servit cu guacamole (1/2 avocado, 1 rosie mica sau 4 rosii cherry, 1 catel de usturoi, 1 ceapa esalot – vrum-vrum in chopper)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.