Patiserie

Covrigi uriasi impletiti

iunie 10, 2020

Voiam niste covrigi ”sarati”, ceva care sa mearga si cu noua mea dieta…deh…sa mananci mereu ce ramane copilului, plus portia ta…nu e usor! Dar am spus STOP! 🙂 Sper sa ma si tina…am mai avut eu cateva incercari si am esuat precum balena la mal…

Cum, pentru mine, ingredientele sunt importante, adica numarul lor :p, reteta asta a venit la fix. Nu-s multe ingrediente si aluatul acesta de covrigi se preteaza atat la o umplutura ”sarata”, cat si la una ”dulce”. Exact ce imi trebuie mie!

Ingrediente:

Aluat

  • 500 gr faina tip 550
  • 3 oua mari
  • 120 ml lapte caldut (am folosit lapte de ovaz)
  • 100 ml ulei de rapita preset la rece (sau unt)
  • 25 gr drojdie proaspata sau 10gr uscata BIO

Umplutura:

  • 150 gr masline verzi fara samburi (desarate)
  • 50 gr rosii deshidratate (desarate)
  • 2 catei usturoi
  • 20 gr seminte de pin (hidratate)
  • 30 gr seminte dovleac (hidratate)

Topping:

  • 1 galbenus
  • seminte de canepa

Cum am procedat:

  • am amestecat drojdia cu laptele si o lingura de faina si am lasat 15′ sa se activeze drojdia in vasul robotului
  • am adaugat restul de ingrediente si am framantat un aluat maleabil, elastic si omogen pe care l-am lasat la dospit pana cand si-a dublat volumul, in loc caldut
  • intre timp, am pus ingredientele pentru umplutura in chopper si vrum-vrum de cateva ori pana cand am maruntit totul
  • dupa dospire, am impartit aluatul in 5 bile egale si am intins fiecare bila sub forma unui dreptunghi pe care l-am uns cu amestecul de umplutura
  • am rulat dreptunghiul bine strans si, cu un cutit bine ascutit, am despicat ruloul in doua, pastrand unul dintre capete lipit, apoi am impletit cele doua parti si am unit capetele
  • am asezat covrigii in tava de copt si i-am lasat cca. 30′ sa dospeasca, dupa care i-am uns cu galbenus si am adaugat seminte de canepa
  • am copt covrigoii in cuptorul preincalzit la 200 grade primele 7′, dupa care am redus temperatura la 175 grade si am copt inca 35′

Ii puteti umple cu silvoita, gem si nuci, in varianta dulce sau cu branza si seminte, ierburi, etc, in varianta sarata. Orice va place! Cerul e limita!

Acum, zic sa facem o mare salata cu de toate si sa ii mancam…

Pofta buna!

Mai jos, am adaugat cateva imagini din timpul pregatirii lor.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.