Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Chifteluțe din cartof dulce și brânză

iunie 5, 2020

Chiftelutele sunt printre cele mai usor de realizat, versatile si placute preparate din bucatariile noastre, dar si unele dintre cele mai apreciate de catre micutii dragoni.

Chiftelutele se pregatesc in zeci si zeci de feluri, cu ce ai in frigider, carne, legume, branza…genul de mancare ce se poate pregati din nimic si orice. Si ce imi place cel mai mult la ele e faptul ca se pot manca usor de catre copii, dragele de ele!

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce mediu (crud)
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • 3 lg feta (desarata, 1 an+) sau inlocuita cu branzica de casa
  • 2 fire sparanghel (se poate omite sau inlocui cu brocoli, dovlecel bine scurs, etc) (crud)
  • 1 lg parmezan (am folosit parmezan din caju)
  • 1-2 lg pesmet (in functie de textura, poate sa fie un pesmet de la o paine fara gluten)
  • iaurt 3.5%, usturoi pentru servit

Cum am procedat:

  • am pus cartoful curatat, spalat si taiat cubulete in chopper, impreuna cu usturoiul si sparanghelul, si am maruntit
  • am rasturnat continutul intr-un bol si am adaugat restul ingredientelor, pesmetul in functie de compozitie
  • cu mainile usor umezite, am format chiftelutele pe care le-am asezat in tava de copt
  • am copt, in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-22′
  • am servit chiftelutele cu sos din iaurt si usturoi ras

Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Georgeta iunie 7, 2020 at 12:46 pm

    Senzaționale! Moi si pufoase! Sigur mai fac!

    • Reply Georgeta iunie 7, 2020 at 12:47 pm

      Am adaugat in plus putin patrunjel si putina ceapa verde.

      • Reply Sorina iunie 10, 2020 at 2:36 pm

        Super idee! Multumesc!

    • Reply Sorina iunie 10, 2020 at 2:35 pm

      Buna, ma bucur ca va plac!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.