Dulcegarii

Scones capsunosi

mai 22, 2020

Zile cu soare, e aproape vara, caldura mare, au aparut minunatii de fructe, capsuni, cirese…iubesc anotimpul asta!

Capsunile sunt printre fructele noastre preferate, dulci, zemoase…as manca 1 kilogram si tot nu m-as satura.

Avem multe capsuni, asa ca ne facem de cap, dar cu ceva rapid, usor de pregatit dar care stim ca ne place: scones.

Ingrediente:

  • 300 gr faina tip 650
  • 100 gr unt rece ras
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 1.5 lingurita praf de copt BIO
  • 0.5 lingurita bicarbonat
  • 10 capsuni mari taiate in cuburi
  • 2 linguri miere BIO certificata (1an+)
  • seminte canepa si 2 linguri lapte pentru uns

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu praful de copt si bicarbonatul
  • apoi, am adaugat untul ras si, cu mainile, am amestecat, obtinand un aluat nisipos
  • intr-un castronel, am amestecat oul cu laptele si mierea si am rasturnat peste faina
  • am continuat sa amestec pana cand am reusit sa combin ingredientele si sa omogenizez, evitand sa amestec prea mult, pastrand un aluat lejer, moale
  • la final, am adaugat capsunile si, folosindu-ma de o spatula, le-am integrat in aluat
  • cu mainile, am asezat aluatul in tava de copt si am format un cerc cu diametrul de 15cm, aprox 2 cm grosime
  • am taiat cercul in 8 triunghiuri pe care le-am uns cu lapte, iar deasupra am adaugat semintele
  • am copt in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 18-20’, pana cand devin aurii
  • dupa ce am scos din cuptor, am pudrat cu faina de cocos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.