Dulcegarii

Rulada Pavlova

mai 19, 2020

Astazi este o zi speciala si o zi speciala se cere sarbatorita asa cum se cuvine, deci…Pavlova sa fie, dar o Pavlova mai speciala, sub forma unei rulade.

Desi pare o chestie complicata, nu e deloc, aparent e sofisticata, dar, asa cum am spus, doar aparent. Se face destul de rapid, trebuie doar urmati cativa pasi importanti.

Ingrediente:

Blat

  • 4 albusuri
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri sirop de curmale
  • 50 gr faina de migdale

Crema

In plus: fructe la alegere (eu am folosit afine si capsuni congelate)

Cum am procedat:

  • am mixat albusurile pana cand au devenit tari si lucioase
  • am adaugat zeama de lamaie si siropul de curmale si am omogenizat usor cu o spatula
  • apoi, am adaugat faina de migdale, putin cate putin, incorporand-o cu miscari largi, de sus in jos – nu amestecati prea puternic sau prea mult pentru a nu scoate aerul din albusuri
  • am turnat compozitia in tava de cuptor tapetata cu o foaie de copt (aprox 20×15 cm) si am nivelat
  • am copt blatul 25′ in cuptorul preincalzit la 160 grade; urmariti sa nu se arda, depinde de fiecare cuptor in parte
  • dupa expirarea timpului, am scos blatul din cuptor si l-am intors usor, asezandu-l pe un prosop usor umezit
  • am rulat bezeaua cu ajutorul prosopului si am lasat sa se raceasca
  • intre timp, am pregatit frisca, mixand smantana foarte rece cu paletele mixerului scoase de la congelator
  • am adaugat mascarponele si siropul de curmale si am omogenizat
  • dupa racirea blatului, l-am desfacut, am asezat 3/4 din crema deasupra si am intins-o bine, niveland-o
  • am pus pe una dintre laturi fructe congelate si am rulat-o din nou; daca se sfarama putin, nu e nicio problema, e bezea, asta fac bezelele, dar, cu grija si atentie, nu se va sfarama prea tare
  • am acoperit rulada cu restul de crema si am decorat cu fructe
  • am pudrat cu faina de cocos
  • se pastreaza la rece si se consuma in maxim 24h, ideal

*faina de migdale se poate inlocui cu faina tip 650 cernuta sau cu 2 lingurite de amidon

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.