Dulcegarii

Lemon cake cu nuci si afine

mai 18, 2020

E duminica, ne relaxam, ne jucam, parca ar merge si un desert racoros, pufos, usor de pregatit. Lemon cake-ul asta se pregateste rapid, iar rezultatul a fost pe masura asteptarii.

Timp prea mult de stat in bucatarie nu era, ingrediente de baza…a iesit fix ce trebuia, o prajitura de care s-a bucurat toata familia: cu fructe pentru copil si tati, cu nuci pentru mami. Fiecare cu ce si-a dorit. Sa impacam si capra si varza.

Ingrediente:

  • 270 gr faina tip 650
  • 1.5 lingurite praf de copt BIO
  • 2 oua
  • 3 linguri miere BIO certificata (1an+)
  • 125 ml lapte vegetal (am folosit de cocos, merge si lapte animal)
  • 115 ml ulei vegetal (am folsit ulei de cocos)
  • coaja de la o lamaie BIO spalata cu bicarbonat
  • 1/2 lingurita vanilie pudra
  • 50 gr nuci hidratate (si maruntite – pentru copilasii mici)
  • o mana de afine congelate (le-am bagat in congelator 10’)

Cum am procedat:

  • am mixat ouale pana cand si-au triplat volumul si au devenit albe si pufoase cu un mixer; dupa aceasta operatiune, nu am mai folosit mixerul, ci o spatula, altfel exista riscul de a obtine o prajitura densa, umeda, deloc pufoasa
  • am adaugat mierea si uleiul si am omogenizat usor
  • putin cate putin, am adaugat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele, iar apoi vanilia si coaja de lamaie; nu uitati, miscari usoare, nu am amestecat prea mult
  • la final, am incorporat afinele congelate date prin putina faina si nucile
  • am turnat aluatul in forma de copt si am copt in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 50’-55’
  • dupa 40’, am incercat prajitura cu o scobitoare (daca observati ca se arde deasupra, scazuta temperatura la 160 grade)
  • am lasat sa se raceasca bine inainte de a taia

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.