Patiserie

Pesto rolls cu aluat strengaresc

mai 9, 2020

Este atat de minunat acest aluat, incat o sa-l transform intr-un “serial” de retete care sa-l contina! A aparut accidental si o perioada m-am tot straduit sa-l reproduc, intrucat nu am notat cantitatile. Intr-un final, am reusit! Iar de atunci e tot in teste!😀 Si a primit si o denumire!🙈

Ingrediente:

  • 460 gr faina 550
  • 220 ml lapte caldut
  • 1 ou intreg + 1 albus (la temperatura camerei)
  • 50 ml ulei presat la rece
  • 20 gr drojdie proaspata
  • un praf de sare (2+)

Umplutura: pesto de busuioc (fara parmezan) amestecat cu avocado (1/2 avocado la 2 lg pesto) si cheddar (razuit, deasupra)

Puteti incerca si varianta de pesto cu rosii uscate, reteta – aici.

Cum am procedat:

  • am pus faina in bolul mixerului, am facut o adancitura si am adaugat drojdia impreuna cu 1/4 din laptele caldut. Puteti adauga si 1/2 lingurita miere, pentru a facilita activarea drojdiei. Dupa 15’, cand s-a activat drojdia (a inceput sa “bolboroseasca”), am adaugat restul laptelui, uleiul, oul intreg + albusul si am pornit mixerul. L-am lasat pornit 5’, timp in care aluatul va deveni unul elastic si usor lipicios. Da, lipicios, asa trebuie sa fie. Nu mai adaugati faina. Si da, se intinde. L-am adunat intr-o bila si l-am pus inapoi in bolul mixerului (bol pe care l-am uns cu ulei, in prealabil). Am lasat aluatul la dospit 30-40’, pana isi dubleaza volumul.
  • odata dospit, am turnat aluatul pe masa si l-am intins cu ajutorul unui sucitor. Are o multime de basicute, semn ca este ceea ce trebuie. Am “mangaiat” dreptunghiul din aluat cu pesto-ul amestecat cu avocado iar deasupra am presarat cheddar.
  • am rulat aluatul si l-am sectionat in bucati de ~5 cm, pe care le-am asezat “in picioare” in tava de copt, pastrand putina distanta intre ele. A urmat al doilea timp de dospire, ~25’, timp in care se va umple si spatiul liber dintre ele.
  • odata dospite, le-am invitat in cuptorul preincalzit la 180*/30-40’.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.