Dulcegarii

Banana bread – cea mai simpla varianta

aprilie 29, 2020

Am simtit nevoia de a posta inca o varianta de banana bread, una fara faina integrala, cum sunt celelalte doua deja existente pe site. Asta, deoarece multe mamici nu au avut la indemana faina integrala si au inlocuit-o cu alt tip de faina iar rezultatul a fost total diferit de ceea ce ar fi trebuit sa iasa.

Prin urmare, iacata si a 3-a varianta! De data aceasta, cu faina 550, aflata la indemana tuturor. Simpla si aceasta, cu reusita garantata – cat timp respecti reteta:).

Da, celelalte doua variante sunt mai nutritive, va indemn sa le incercati. Insa, sa respectati in totalitate reteta (ingrediente si cantitati). Una dintre ele este vegana, reteta o gasit aici. Cealalta este cu oua si lactate animale – reteta aici.

Ingrediente:

  • 160 gr faina 550/650
  • 2 oua
  • 100 ml lapte batut (Laptaria cu caimac am folosit eu)
  • 65-70 ml ulei presat la rece (de cocos sau un alt ulei)
  • 200 gr banana
  • un praf de vanilie pudra
  • 1 lingurita praf de copt bio

Cum am procedat:

  • am pasat bananele
  • am amestecat faina cu praful de copt bio
  • am batut ouale cu o furculita, am adaugat uleiul si laptele batut si am amestecat bine. Puteti sa si mixati compozitia, cat sa se omogenizeze, nu mai mult. Am adaugat bananele si vanilia. Apoi, faina. Am amestecat usor si am turnat compozitia intr-o tava de tapetata cu hartie de copt si am mai asezat deasupra doua jumatati de banana
  • am invitat tava in cuptorul preincalzit la 180*/40’, aproximativ. Verificati sa fie coapta. Si sa nu o ardeti! In functie de cuptor si de programul ales, poate aveti nevoie de anumite ajustari (ex: oprirea coacerii sus sau acoperirea cu o hartie de copt, daca observati ca BB tinde sa se rumeneasca foarte repede, deasupra)

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Avatar
    Reply Alexandra Adam noiembrie 12, 2020 at 3:14 pm

    Buna!am facut si eu aceasta reteta azi, a iesit delicioasa,mare succes si la bebelina, insa nu a crescut deloc banana bread si nu inteleg de ce…am respectat ingredientele cu o exceptie-in loc de lapte batut am pus sana…am folosit ulei de cocos in stare lichida (prima oara cand folosesc), praf de copt bio Leckers(prima oara cand folosesc si acest praf de copt)..sa fie sana de vina sau praful de copt? Sa stiu ce exclud data viitoare,vreau sa incerc si pe cea cu faina spelta

    • Simona
      Reply Simona noiembrie 13, 2020 at 5:25 pm

      Hey! Cel mai probabil, de vina a fost praful de copt. Si au am patit cu doua marci, bio ambele, fara gluten. Nu imi explic de ce. Acum folosesc Ruf si sunt multumita. Sa iasa BB!🤗

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.