Dulcegarii Miss Branzica

Negresa cu bilute din branza si fulgi de cocos

aprilie 28, 2020

Am plecat de la blatul folosit la musuroiul de furnici pe care l-am transformat pe rand in blat de tort, briose, iar acum in negresa cu bilute din cocos. Nu mi-a dat gres si imi place ca e pufos, versatil, usor de pregatit, cu ingrediente accesibile.

Am gasit o punguta cu branza ramasa de la pasca de Paste (branza romaneasca de vaci, mmmm) si pentru ca imi doream de multa vreme sa pregatesc prajitura, am purces la treaba.

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 3 curmale piure
  • 4 linguri ulei de cocos presat la rece (alt ulei de calitate)
  • 3 linguri pline pudra de roscove
  • 2 linguri pline faina tip 650
  • 1.5 lingurita praf de copt BIO

Bilute din branza:

  • 100 gr fulgi de cocos
  • 1 ou
  • 200 gr branza
  • 2-3 linguri faina de migdale (in functie de marimea oului si textura branzei)
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • 1 lingura miere (1 an+)

Crema ”ciocolata”

  • 3-4 linguri lapte de cocos
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 linguri ulei de cocos

Cum am procedat:

  • am mixat ouale pana cand si-au triplat volumul si au devenit asemenea unei crème pufoase
  • am adaugat restul ingredientelor pentru blat si am omogenizat cu o spatula
  • intr-un castron, am amestecat ingredientele pentru bilute; compozitia trebuie sa fie una lipicioasa, dar cu mainile usor umezite sa puteti modela bilutelele
  • am asezat bilutele pe fundul unei forme patrate (15 cm x 15 cm)
  • am turnat aluatul de negresa deasupra, cat mai uniform
  • am copt prajitura 30′ in cuptorul preincalzit la 180 grade
  • dupa expirarea timpului, am lasat prajitura sa se raceasca  si am pregatit ”ciocolata”
  • am topit uleiul, am amestecat cu pudra de roscove si laptele si am turnat ”ciocolata” deasupra negresei
  • am lasat prajitura 30′ dupa care am feliat-o

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.