Dulcegarii Patiserie

Noduri suedeze cu nuci

aprilie 27, 2020

In Suedia, o ceasca de cafea se savureaza alaturi de aceste noduri cu scortisoara (kanelbullar), versiunea locala a ceea ce noi stim ca rulourile cu scortisoara.

Am mancat o singura data, mi-au placut, dar scortisoara nu este ingredientul care sa imi placa atat de mult incat sa il folosesc in cantitatea necesara pentru a pregati aceste minunatii. Ce mi-a placut la kanelbullar a fost pufosenia, dar si fragezimea acestora. Mi-am propus sa le reproduc in varianta personala, cu ingredientul meu preferat, nucile.

Ingrediente:

Aluat:

  • 420 gr faina tip 650
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 80 gr unt nesarat moale
  • 250 gr lapte integral sau vegetal
  • 1 lingurita cardamom pudra
  • 1 lingura miere (1 an+)

Umplutura:

  • 50 gr unt topit
  • 80 gr nuci maruntite
  • 1 lingurita scortisoara Ceylon

Topping:

  • cateva nuci maruntite
  • 3 linguri sirop de curmale
  • 2 linguri apa

Cum am procedat:

  • am pus in bolul robotului laptele caldut impreuna cu drojdia si mierea si am lasat 10′ pana la activarea drojdiei (cand incepe sa faca basicute)
  • dupa, adaugam deasupra si restul ingredientelor si framantam pana cand obtinem un aluat moale, elastic si nelipicos pe care il lasam la dospit in loc caldut pana cand isi dubleaza volumul
  • odata dublat volumul, am intins aluatul sub forma unui dreptunghi (50cm x 25cm)
  • am uns aluatul cu untul topit si am presarat scortisoara si nuca deasupra
  • am indoit aluatul in doua,  dinspre stanga spre dreapta si, cu un cutit bine ascutit, am taiat fasii de 3 cm latime
  • am rasucit fiecare fasie, apoi am inceput sa innod in jurul degetului fasia si cu capatul ramas am facut un nod 
  • am asezat nodurile in tava si am lasat inca 30′ la dospit, in loc caldut
  • intre timp, am preincalzit cuptorul la 220 grade (cam cu 10-15′ inainte de a baga in cuptor)
  • am copt nodurile aprox. 20′, in functie de cuptor
  • am pregatit sosul prin amestecarea siropului de curmale cu apa
  • dupa scoaterea din cuptor, am uns cu sosul pregatit si am adaugat nuci maruntite deasupra

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.