Domnu' Ou Miss Branzica

Cheesecake sarat cu branza de capra si rosii cherry coapte

aprilie 21, 2020

In zilele de Paste, am lasat bucataria neatinsa, am uitat de gatit, dar cum mancarea s-a cam sfarsit, revin la una dintre placerile mele. Imi place sa gatesc, poate nu sunt cea mai priceputa, dar ma relaxeaza bucataria, desi stiu ca pe multi nu. Fiecare cu micile lui placeri.

Imi place sa gatesc lucruri care nu necesita multe ingredient sau care se fac sufficient de usor incat sa nu imi rapeasca prea mult timp. Desi, acum, timpul e ceea ce avem cel mai mult, marea majoritate dintre noi.

Pentru cheesecake-ul acesta m-am inspirat de pe pagina de Facebook a unei colege, dar l-am pregatit cu ingredientele pe care le-am avut in frigider.

Ingrediente:

Blat

  • 5 linguri pesmet
  • 50gr unt moale
  • 1 lg apa

Crema:

  • 200 gr branza de capra
  • 1 ou mic
  • 1 buchetel broccoli fiert (poate fi omis sau inlocuit cu orice alta leguma)
  • 2 fire marar

Topping

  • 2 linguri suc de rosii fara sare
  • 2 linguri apa
  • 2-3 picaturi sirop de curmale sau miere bio certificata (1 an+)
  • 1/2 lingurita ierburi uscate (am folosit ierburi de Provence)
  • 4-5 rosii cherry
  • seminte de canepa

Cum am procedat:

  • prima data, am pregatit blatul: eu am facut pesmetul in casa, asa ca, am pus in chopper cateva felii de paine uscata si le-am maruntit
  • dupa, am amestecat pesmetul cu apa si untul si am asezat blatul cheesecake-ului intr-o forma mica (10cm dia) al carui fund l-am tapetat cu o foaie de copt; am asezat forma in frigider cat timp am pregatit crema
  • pentru crema, am pus toate ingredientele in acelasi chopper si am pulsat de cateva ori pana cand am combinat bine totul
  • am scos forma din frigider, am turnat crema si am copt timp de 50′ in cuptorul preincalzit la 160 grade
  • in acest timp, am pregatit toppingul: am pus intr-o tigaie mica sucul de rosii, apa, siropul de curmale si ierburile si am dat totul intr-un clocot, doar cat sa scada foarte putin lichidul
  • dupa cele 50′, am scos cheesecake-ul din cuptor, l-am lasat cateva minute sa se racoreasca, apoi am turnat sosul
  • am lasat cheesecake-ul sa se raceasca approximativ 1h, iar in timpul acesta, am copt cateva rosii cherry
  • am servit cheesecake-ul cu rosiile cherry coapte si seminte de canepa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.