Legume Miss Branzica

Pizza pe blat de conopida

martie 17, 2020

Pizza, paste. Daca intrebi pe cei mai multi dintre copii ce doresc sa manance, vor raspunde la fel: pizza sau paste. E ceva cu aceste doua preparate…ii atrage gustul, forma, nu stiu, nu sunt cercetator, nu am despicat subiectul, dar fiica mea nu este vreo exceptie!

O data pe saptamana este obligatorie pizza la noi, nu de alta, dar Mara intuieste imediat ca nu a mancat pizza si nu am cum sa scap…asa ca…pizza pe blat de conopida.

Ingrediente

Blat:

  • 1 ou mare de gaina
  • 5-6 buchetele de conopida
  • 4 linguri faina tip 650
  • cimbru

Topping:

  • 10-11 rosii cherry
  • 1 ceapa mica
  • cateva ciupercute
  • 1/3 ardei gras rosu
  • 90 gr branza cheddar rasa

Cum am procedat:

  • prima data, am pus o oala cu apa la fiert; cand apa a inceput sa clocoteasca, am pus buchetelele de conopida in apa fierbinte si le-am oparit cateva minute
  • am scurs bine conopida de apa si am pasat-o grosier, am amestecat-o cu oul batut, faina si cimbrul
  • am asezat compozitia in tava de copt tapetata cu o foaie de copt, ajutandu-ma de o forma de tort rotunda pentru a-i da forma, si am copt-o 5’ in cuptor preincalzit la 180 de grade
  • intre timp, am taiat si feliat legumele
  • am scos blatul de pizza din cuptor, am asezat un strat de branza, deasupra am asezat legumele tocate/feliate, apoi, din nou, un strat de branza
  • am introdus pizza in cuptorul preincalzit la 180 grade si copt timp de 25’, pana cand blatul devine auriu
  • am lasat-o sa se raceasca, dupa care am feliat-o

Va puteti alege toppingul dupa preferinte. 🤗
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.