Dulcegarii

Rulada pufoasa cu silvoita si nuci

martie 16, 2020

Nu stiu daca v-am spus ca ne place silvoita, silvoita si nucile. Daca nu v-am spus, va mai spun inca o data! 😁

Cum stam in casa, iesitul afara e un vis frumos, gasim cate ceva de facut, ba o pictura, ba un puzzle, ceva bun pentru burtica…sa nu ne plictisim 😁…

Ingrediente:

Blat

  • 4 oua separate
  • 4 linguri de ulei presat la rece (am folosit de rapita)
  • 4 linguri pline de faina tip 650

Topping

  • 5 linguri silvoita / magiun fara zahar
  • 50 gr nuci maruntite

Cum am procedat

  • am mixat albusurile pana cand am obtinut o spuma tare, astfel incat, atunci cand intoarceti vasul, albusul sa ramana lipit de acesta
  • separat, am mixat galbenusurile cu uleiul pana cand am obtinut o crema
  • am turnat galbenusurile peste albusuri si, cu o spatula, le-am incorporat, usor
  • apoi, am adaugat cate o lingura de faina si am omogenizat la fel de usor, cu spatula, de sus in jos
  • am pregatit o tava (am folosit tava clasica de la cuptor), am asezat o foaie de copt in aceasta si am turnat compozitia pe care am nivelat-o cu o spatula
  • am copt blatul ruladei in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 12-15’, in functie de cuptor
  • dupa ce am scos rulada din cuptor, am intors-o pe un servet curat si am scos foaia de copt usor
  • am uns blatul cu silvoita si am adaugat deasupra nucile maruntite, dupa care am rulat cu tot cu servet si am lasat rulada sa se raceasca
  • dupa racire, am pudrat cu faina de cocos si am feliat-o

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.